Een nieuwe versie van het overhoorprogramma Teach2000 is verschenen.. Versie 7.12.
Bijgesloten is de software waarmee het mogelijk is onderweg naar het proefwerk nog even een lijstje te oefenen: TI-Teach. Bart Billiet heeft naast deze applicatie ook de handleiding geschreven, Zie deze link.
Het is een drukke periode geweest. Bejaarde klimmers hebben de hoogste berg ter wereld bedwongen, het songfestival is achter de rug en Microsoft .NET begint terrein te winnen..
Na e-mails van verontruste gebruikers van Windows 98 is een fix ingebouwd voor het 'verspringen' van het antwoordvak over de vraag. Daar is nu een definitieve oplossing voor.
Mochten jullie zaken tegenkomen die niet werken zoals bedoeld, of zaken die beter zouden kunnen, als jullie nieuwe ideeën hebben voor het programma, schroom niet dit de makers te melden! E-mailadres onderaan deze pagina.
Nieuw:
Een definitieve fix voor het probleem dat het antwoordvenster in Windows 98 over de vraag 'springt'. Nu is het zelfs mogelijk met de software te werken met een beeldscherminstelling van minder dan 800x600 pixels - maar dat is niet aan te raden ;-)
Bedankt Adelin van Bogaert!
Een verticale scrollbalk gebouwd bij overhoren als de tekst van de vraag groter is dan het venster.
De Omlaag-knop is nu pas actief als er iets na het scheidingsteken is ingevoerd (pas als een invoer geldig is).
De installer kan pas installeren als Teach2000 is afgesloten (AppMutex).
Niet alle vreemde tekens konden worden ingevoerd bij [Beeld][Functietoetsen]. Daarom is de mogelijkheid ingebouwd ook Shift+Functietoets te gebruiken. Shift+F2 geeft nu bijvoorbeeld het omgekeerde uitroepteken ¡. Handig bij Spaans. Zelf zijn de toetsen te programmeren bij [Beeld][Functietoetsen].
De meerkeuze-antwoorden waaruit bij overhoren kan worden gekozen, zullen bij een lang antwoord niet meer over elkaar heen vallen; de labels lijnen automatisch uit (zelf weer eens een examen leren met de software helpt!).
Bij uitvoer naar geheugen voor het posten van de lijst op internet worden regeleinden omgezet naar spaties.
Letters met accenten op de TI-83 kunnen niet goed worden weergegeven. Daarom worden de letters met accenten vanaf deze versie omgezet naar hun accentloze descendants. Bedankt Bart Billiet.