Uitgebreide invoermethode

De uitgebreide invoermethode heeft, hoe raad je het, meer mogelijkheden dan de eenvoudige. Zo kan commentaar worden opgegeven per item, de vragen en antwoorden kunnen uit meerdere regels bestaan en meerkeuzevragen kunnen worden opgegeven.

Typ in het venster 'vraag' de vraag, bijvoorbeeld 'one'.
Typ in het venster 'antwoord (betekenis)' vervolgens het antwoord, 'een'.
Vul als dat nodig is ook het venster Antwoord 2.

Soms is het handig om een opmerking of hint bij de hand te hebben als je overhoort. Deze hint kun je in het vak 'Extra informatie' kwijt.
Dit veld kan een www-adres bevatten. Dan wordt deze als hyperlink getoond.

Als je klaar bent met invoer klik dan op Save (Post). Of gebruik de toetsencombinatie [CTRL][ENTER].

..en de nieuwe vraag kan worden ingevoerd..

Als de rij wat langer wordt kun je snel navigeren met de schuifbalk.

Gebruik de knop Delete om items te verwijderen.

Naast open vragen is het mogelijk een meerkeuzevraag in te geven. Deze zal bij het overhoren precies worden gevraagd zoals hij is ingegeven. Verander hiervoor bij 'Type vraag' [Normaal] in [Meerkeuzevraag].
De keuzes kunnen bij A t/m J worden ingevoerd (minder keuzemogelijkheden ingeven kan ook).
Het goede antwoord moet vervolgens worden aangevinkt.

Een variatie hierop is de 'Ja/Nee-vraag'. Dit is een meerkeuzevraag met de keuzes 'Ja' en 'Nee'.
Zelf voorkeuzemogelijkheden toevoegen? Dat is mogelijk door het bestand 'ml_dutch.txt_questiontypes.xml' uit de installatiemap te bewerken.

Een ander vraagtype is de meervoudige selectie: 'Meerkeuzevraag met meerdere antwoorden'. Dit is een meerkeuzevraag waarvan meerdere antwoorden aangevinkt moeten worden.

Daarnaast kunnen grammaticavragen ingevoerd worden. Dit zijn rijtjes vragen met antwoorden binnen een enkele vraag, handig voor o.a. werkwoordvervoegingen.
Meer info..

Het vraagtype 'Topografie' wordt gebruikt voor een plaatsaanduiding op een afbeelding, meestal een landkaart. Andere toepassing is een afbeelding van het menselijk lichaam waarop organen benoemd moeten worden. Meer info..

Het is mogelijk geluiden aan de vragen te koppelen. Hierdoor krijgt de term overHOREN meer betekenis, en het is goed voor de uitspraak.
Kies hiervoor Toevoegen van gesproken tekst.

Ook kan een vraag worden verduidelijkt met een afbeelding.
Kies hiervoor Toevoegen van illustraties en filmpjes.

Speciaal voor dyslectici is toegevoegd dat woorden een 'label' kunnen hebben. Zo kun je voor een woord aangeven of het mannelijk of vrouwelijk is, of onzijdig. Je kunt met 'Let op!' aangeven dat je bij het overhoren extra moet opletten. Andere mogelijkheden: zelfstandig- en bijvoeglijk naamwoord, werkwoord en uitdrukking.
Deze extra informatie wordt als achtergrondkleur getoond.

Gedeeltes van de vraag kunnen vet, cursief of rood gemaakt worden. Onderstrepen van een vraagdeel dat de aandacht behoeft behoort ook tot de mogelijkheden. Evenals het gebruik van super2+ en subscript2 voor chemische formules.

Het is mogelijk om een uitleg toe te voegen, die na beantwoorden getoond wordt. Deze uitleg kan worden ingevuld bij 'Uitleg na beantwoorden'. Als dit veld een www-adres bevat, wordt de website achter dit internetadres getoond! Meer..

Als de vragenlijst is ingevoerd, kun je beginnen met overhoren.